Δεν ξέρουν πόσους οργανισμούς έχει το Δημόσιο!

Αδιανόητο κι όμως ελληνικό. Οικογένειες φτωχοποιήθηκαν, νέοι και όχι μόνον έχασαν τη δουλειά τους, το βιοτικό επίπεδο κατέρρευσε, όμως για κάποιους στο δημόσιο τίποτε δεν συνέβη. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι μετά από 4 χρόνια μνημονίου και αιματηρών θυσιών, η ελληνική πολιτεία δεν γνωρίζει επακριβώς πόσα ΝΠΙΔ έχει υπό την εποπτεία της και, φυσικά,

τα χρηματοδοτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

Στην απογραφή των ΝΠΙΔ και του προσωπικού τους κατεγράφησαν περίπου 900 οργανισμοί και φορείς, ελεγχόμενοι από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ, με προσωπικό που φτάνει τις 32.000 άτομα. Ωστόσο, περίπου 400 – 500 ΝΠΙΔ εκτιμάται ότι έμειναν εκτός απογραφής, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο τί πράττουν, τι έργο προσφέρουν και πόσους εργαζόμενους απασχολούν, αν απασχολούν γιατί δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ΝΠΙΔ - «σφραγίδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή και τις διατάξεις που πέρασαν στο Πολυνομοσχέδιο, από αύριο 1η Μαϊου παύει η χρηματοδότηση των μη καταγεγραμμένων ΝΠΙΔ και, συνεπώς, και η καταβολή των όποιων αποδοχών στο προσωπικό τους! Βέβαια, το πραγματικό θέμα θα φανεί μόνον στις 15 Μαϊου, ημέρα μισθοδοσίας στο Δημόσιο, ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση γι αυτούς τους φορείς ξεκίνησε. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εγκύκλιο του, σημειώνει πώς όποιοι φορείς και εργαζόμενοι δεν έχουν καταγραφεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν θα μπορούν πλέον να αμείβονται και με αυτό τον τρόπο αυξάνει την πίεση προς τους εποπτεύοντες τα ΝΠΙΔ να τα... δηλώσουν! Το παράδοξο είναι ότι στη λίστα των περίπου 500 αγνοούμενων ΝΠΙΔ δεν περιλαμβάνονται μόνον οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων ή επιχειρήσεις των Δήμων αλλά και φορείς των ίδιων των Υπουργείων!

Keywords
Τυχαία Θέματα