«Δεν τίθεται θέμα επιστροφής Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

«Νομίζω ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν το θέτει κανείς. Συναισθηματικά μπορούν να τίθενται τέτοιες απόψεις, αλλά αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε σ’ αυτήν την περίπτωση για το τι γίνεται είναι αυτό που κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Και η στάση που κρατάει ο ίδιος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

και εμείς, πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι στήριξη, αλλά όχι με τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποιοι», είπε μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM», εξηγώντας ότι πρόκειται για μία στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης σε τέτοιο τρόπο, «ώστε να κάνει διακριτό αυτό το κεντροαριστερό και όχι φθαρμένο στοιχείο πλέον, από πλευράς ορολογίας, ως προς το δημοκρατικό και προοδευτικό στίγμα που ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές των αναγκαστικών επιλογών μπορεί να υπάρχει.»

Ερωτηθείς για την Ελιά, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα μέρος της όλης διαδρομής της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, που έχει φτάσει εδώ με πολλά ρήγματα, συζητήσεις και προσπάθεια συμπόρευσης και με άλλες δυνάμεις, όπως η ΔΗΜΑΡ, αλλά πολλές φορές «κάηκε στην προθέρμανση»…

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι κατά την άποψή του η κατάσταση του ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν οφείλεται στην Ελιά. «Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική εάν ήμασταν όλοι ειλικρινείς και ενδιαφερόμασταν περισσότερο για το μεγάλο εγχείρημα και αν δεν είχαμε προσωπικούς προσανατολισμούς που είναι πολύ στενοί για την «Ελιά», είπε, εξηγώντας την ανάγκη συστράτευσης πολλών πολιτικών δυνάμεων, μεταξύ αυτών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Όσο για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, ζήτησε να μπορεί να διαχωρίζει τη θέση του και να έχει κριτική στήριξη προς τη ΝΔ και όχι ταύτιση, καθώς «εκεί είναι που δημιουργείται η σύγχυση στον πολίτη ως προς την Κεντροαριστερά που θέλουμε να κάνουμε», είπε.

Υποστηρίζοντας δηλαδή ότι θα έπρεπε μεν το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την κυβέρνηση, εφόσον έχει συγκεκριμένους προσανατολισμούς στην έξοδο από το δημοσιονομικό πρόγραμμα που «αποδείχθηκε ότι είναι μοναδική επιλογή για την χώρα», όπως είπε, πλην όμως κατήγγειλε τις παλινωδίες και την επιστροφή σε παλιές πελατειακές αντιλήψεις, όπως τον διορισμό του Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, αντί των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα