«Δεν θέλουμε να επωφεληθούμε από την κυπριακή κρίση»

21:37 1/4/2013 - Πηγή: Matrix24

«Θέλουμε όλοι οι γείτονές μας να βρίσκονται σε κατάσταση σταθερότητας και ευημερίας», λέει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ στην εφημερίδα Star και εύχεται η Κύπρος να βγει το γρηγορότερο δυνατό από την κρίση.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν είχε γίνει δεκτό το σχέδιο Ανάν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνοκύπριοι, «δεν ευχαριστούν την Τουρκία».

Το τελευταίο διάστημα πολύς λόγος γίνεται για την κατάσταση

στην Κύπρο που μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ήδη από την αρχή της κρίσης, στις 24 Μαρτίου, η Wall Street Journal έγραφε ότι η κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ενισχυθούν οικονομικά οι Τουρκοκύπριοι και να βελτιώσουν κατά πολύ τη διαπραγματευτική θέση τους έναντι των Ελληνοκυπρίων.

Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα ο υπουργός Οικονομικών του ψευδοκράτους Ερσάν Τατάρ εκτιμούσε ότι η κατάσταση στην Κύπρο θα έχει σαν αποτέλεσμα να εισρεύσουν περισσότερες καταθέσεις στις τράπεζες των κατεχόμενων, αιτιολογώντας ότι οι τράπεζες εκεί είναι πιο ισχυρές και προσφέρουν μεγαλύτερα επιτόκια. «Οι Βρετανοί και οι Ρώσοι καταθέτες θα χρειαστούν ένα ασφαλές λιμάνι για τα χρήματα τους», λέει. «Όταν ανοίξουν οι τράπεζες είμαστε μόλις λίγα μέτρα μακριά για να τους υποδεχθούμε» είχε δηλώσει στην αμερικανική εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα