«Δεν πρέπει να αποκλείσουμε τις πρόωρες εκλογές»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η βουλευτική ασυλία δε θα προστατέψει τους συλληφθέντες χρυσαυγίτες βουλευτές, ενώ ερωτηθείς αν η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει αδιέξοδο, τάχθηκε υπέρ των επαναληπτικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα. «Εάν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χ.Α., τότε θα

προκηρυχθούν εκλογές στις περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για την πρόταση να κατέβουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου με κοινούς υποψηφίους, απάντησε αρνητικά. «Η απάντηση πρέπει να δίνεται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών και είναι δημοκρατικός θεσμός κάθε κόμμα να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.ο Φώτης Κουβέλης.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο «θα σηματοδοτούσε μια υποχώρηση της Δημοκρατίας». «Οι πρόωρες εκλογές δε θα περιέπλεκαν τα πράγματα, αλλά θα έδειχναν ότι η δημοκρατία είναι τρομοκρατημένη με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Δεν πρέπει να τις αποκλείσουμε όμως τις πρόωρες εκλογές στη βάση και του γεγονότος ότι προωθούνται καινούρια μέτρα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα