ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Να μην μεταβούν στις Βρυξέλλες, δεδομένου ότι δεν θα βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός, αποφάσισαν τελικά οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ύστερα από συνάντηση

που είχαν στο γραφείο του κ.Βενιζέλου στη Βουλή, σε ανοιχτή ακρόαση με τον Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται κλινήρης στο σπίτι του.

Εκεί και θα τον επισκεφθούν τις επόμενες ώρες (απόψε ή αύριο το πρωί), ενώ μετά την ανάρρωσή του θα συνταξιδεύσουν στα κέντρα αποφάσεων στην Ευρώπη.

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα -καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι δύο αρχηγοί να βρεθούν στις Βρυξέλλες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου μάλιστα, να έχει προτείνει να συνταξιδέψουν για λόγους συμβολισμού- οι κ.κ.Βενιζέλος και Κουβέλης δεν θα συνοδεύσουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΣΚ την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο κ.Βενιζέλος επανέφερε την ανάγκη συγκρότησης της Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης -με διαρκή πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης- και τις συζητήσεις να γίνονται σε τέσσερα επίπεδα:
• Επίπεδο πολιτικής διεύθυνσης, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.
• Επίπεδο διυπουργικού συντονισμού, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπουργών.
• Επίπεδο θεσμικών εκπροσώπων της χώρας.
• Επίπεδο προσώπων με εμπειρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα