«Δεν γνωρίζω ούτε τη Μαργαρίτα ούτε κανέναν από την οικογένεια Παπανδρέου»

15:13 5/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Υπόμνημα στην προανακριτική επιτροπή απέστειλε ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής και, κατά πληροφορίες, δηλώνει ότι από τις 13 Φεβρουαρίου 2006 στον Διεθνή Τραπεζικό Όμιλο EFG International του Ομίλου Λάτση ότι είναι αναιτιολόγητη, εσφαλμένη και απαράδεκτη η αναφορά σε δήθεν ελληνικό λογαριασμό 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λίστα Λαγκάρντ γιατί τα χρήματα αυτά ανήκουν σε διεθνή αμοιβαία κεφάλαια.

Δηλώνει επίσης ότι αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια υπόκειντο σε διαρκή και πολύπλευρο έλεγχο ως προς τη νομιμότητα της περιουσίας τους και ότι η περιουσία

τους που αποτυπώνεται στη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει σχέση ή σύνδεση με την Ελλάδα, τη CM Advisors και τον ίδιο ή τους συναδέλφους του ατομικά. Ειδικά για την CM Advisors λέει ότι δραστηριοποιείτο ως προς τη διαχείριση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα λειτουργούσε μετά το 2006, μετά την εξαγορά της από την EFG Ελβετίας υποστηρικτικά και μόνο και αποκλειστικά προς τις μη διαχειριστικές δραστηριότητες της εταιρείας CM Advisors Ltd, ένα γραφείο σύμφωνα με το Ν. 3427/2005 και στο ελληνικό αυτό γραφείο δεν ασκούνταν πράξεις επενδυτικής διαχείρισης.

Για την Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας βρίσκεται στη λίστα και συνδέθηκε με λογαριασμό 500 εκατομ. δολαρίων, ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι ήταν απλά και μόνο χρήστης Ίντερνετ και ουδέποτε άσκησε διαχείριση στα χρήματα του λογαριασμού.

Χαρακτηρίζει επίσης συκοφαντικά και ψευδή όσα λέγονται για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου για την οποία αναφέρει ότι δεν την γνωρίζει όπως δεν γνωρίζει και κανένα άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου, ούτε και γνωρίζει να συμμετείχε οποιοδήποτε μέλος της οικογενείας Παπανδρέου σε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειριζόταν επενδυτικά η CM Advisors Ltd.

O Σάμπι Μιωνής αναφέρει επίσης πως ούτε και ο Στ. Παπασταύρου ήταν συνδιαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου αλλά ήταν εξωτερικός δικηγόρος.

«Είναι εξοργιστικό το πώς χρησιμοποιείται το αμοιβαίο κεφάλαιο για να επιχειρηθεί αντιπερισπασμός και αποπροσανατολισμός σχετικά με το χειρισμό της λίστας», αναφέρει στο υπόμνημα ο επιχειρηματίας και επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωρίζει άπταιστα γαλλικά και αγγλικά και έχει τραπεζική εμπειρία αλλά δεν αντελήφθη ότι η Μαρία Παντελή πουθενά δεν περιγράφεται ως δήθεν δικαιούχος του λογαριασμού αυτού.

Επιτίθεται όμως και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο για τον οποίο αναφέρει ότι οι γνωστές δηλώσεις του περί ατόμων εβραϊκής καταγωγής στη λίστα Λαγκάρντ έδωσαν τη σκυτάλη σε κάθε λογής ακραία και φασιστικά στοιχεία να ξεκινήσουν την εκστρατεία κατασυκοφάντησης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα