Τα Ηνωμένα Έθνη ματαίωσαν το μαραθώνιο στη Γάζα

14:57 5/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ερωτηθείς από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France Presse (AFP), ο εκπρόσωπος της UNRWA, δήλωσε ότι: «Η Χαμάς αρνήθηκε να επιτρέψει στις γυναίκες να ενταχθούν σ’ αυτόν τον πολύ σημαντικό μαραθώνιο και λυπάμαι πραγματικά γιατί είναι ένα σημαντικό γεγονός για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες».

Από την πλευρά της, η Χαμάς έχει επιβεβαιώσει την απαγόρευσή της, κι όπως δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Χαμάς Abdessalam Siyyam, «λυπούμαστε για την απόφαση της UNRWA να ακυρώσει το μαραθώνιο, αλλά δεν

θέλουμε οι άνδρες και οι γυναίκες είναι μαζί», αναφέροντας σχετική απαγόρευση του ισλαμικού νόμου, και πρόσθεσε ότι «η απαγόρευση είναι μόνο για γυναίκες 16 ετών και άνω».

Σύμφωνα με την UNRWA, 800 δρομείς, οι μισοί εκ των οποίων είναι γυναίκες, είχαν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Από αυτούς 551 δρομείς είναι από τη Γάζα και 256 από διάφορες χώρες, ενώ περισσότερα από 1600 παιδιά είχαν ζητήσει να είναι παρόντα κι αυτά στη γραμμή εκκίνησης.

Ο πρώτος μαραθώνιος, υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε το 2011, με τη συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών και κοριτσιών από τη Γάζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα