Δεν φταίει η πίστα για τον τραυματισμό του Σούμι

13:29 8/1/2014 - Πηγή: Matrix24

«Υπάρχουν γαλλικοί κανονισμοί που ορίζουν ζητήματα ασφαλείας, σηματοδότησης, οροθεσίας… Από τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι αυτοί οι κανονισμοί δεν παραβιάστηκαν», δήλωσε ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουίνσι παρουσιάζοντας τα αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος της 29ης Δεκεμβρίου. Από την πλευρά του, ο Στεφάν Μποζόν, ο διοικητής της χωροφυλακής του Μπουρ Σεν Μορίς, δήλωσε ότι τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο Σουμάχερ δεν παρουσίασαν πρόβλημα και άρα δεν ευθύνονται για το ατύχημα.

Ο

εισαγγελέας ενημέρωσε πως έχουν στη διάθεσή τους το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του Σουμάχερ κατά τη διάρκεια του ατυχήματος του και από εκεί συνεχίζουν να συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες. Αποκάλυψαν πως δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν την ταχύτητα με την οποία έτρεχε, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είναι το πιο σημαντικό στην έρευνα. Από το βίντεο, αλλά και από την γρατζουνιά που υπήρχε στο πέδιλο επιβεβαιώνεται ότι προσέκρουσε σε βράχο.

«Είχαμε μαρτυρίες από τους ανθρώπους που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και από ανθρώπους που έκαναν σκι και ήταν μάρτυρες. Αναλύσαμε το κράνος και τα πέδιλα, όπως και το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του κ. Σουμάχερ. Προφανώς είναι πολύ καλός σκιέρ. Σε ένα σημείο της πίστας χτύπησε σε έναν βράχο και έπεσε προς τα μπροστά. Ο κ. Σουμάχερ βρέθηκε στο έδαφος και ήταν εννιά μέτρα εκτός της πίστας. Εξετάσαμε το βίντεο το οποίο μας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας. Ξέρουμε τη διαδρομή που ακολούθησε και θα εξεταστεί από ειδικούς τεχνικούς. Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε την ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πατρίκ Κουίνσι, ο Μίκαελ Σουμάχερ επέλεξε εν γνώσει του να κάνει σκι στη ζώνη εκτός πίστας που βρίσκεται ανάμεσα στις οριοθετημένες, σηματοδοτημένες πίστες. «Προχωρούσε με κανονική ταχύτητα για το είδος αυτό του πεδίου για έναν ικανό σκιέρ», δήλωσε ο διοικητής της χωροφυλακής. Αναφερόμενος στο φιλμ που κατέγραψε η κάμερα που έφερε στο κράνος του κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, «δεν τον βλέπουμε να σπεύδει σε βοήθεια οποιουδήποτε», διευκρίνισε ο εισαγγελέας και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην έρευνα που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε. Πάντως, σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από την σηματοδοτημένη πίστα για να βοηθήσει μία φίλη που είχε πέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα