ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ιταλία  από ανθρώπους που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση.

Σήμερα, ο 63χρονοςΑρκάνζτελο Αρπίνο, ιδιοκτήτης οικοδομικής εταιρείας, έθεσε τέλος στην ζωή του έξω από τον καθολικό χώρο λατρείας της Παρθένου στην Πομπηία, κοντά στην Νάπολη.

Ο Αρτίνο αφού πρώτα προσευχήθηκε στο ναό, εξερχόμενος από αυτόν , έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβολήθηκε στον κρόταφο.

Ο επιχειρηματίας άφησε τρεις επιστολές: μία προς την οικογένειά του για να ζητήσει συγγνώμη, μια άλλη στην οποία κάνει αναφορά στα οικονομικά

προβλήματα της επιχείρησής του, και μια τρίτη, με την οποία κατηγορεί για τις μεθοδεύσεις της την υπηρεσία είσπραξης φόρων Equitalia.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαΐου ένας Ιταλός εισέβαλε στα γραφεία της εταιρείας στο Μιλάνο  και κρατούσε ομήρους τους  υπαλλήλους διαμαρτυρόμενος για τα δυσβάχτατα χρέη που δεν μπορούσε να πληρώσει.

Όμως όπως φαίνεται το φαινόμενο των αυτοκτονιών γίνεται καθημερινό.

Πριν από δυο ημέρες, στο Σαλέρνο, στον νομό της Νάπολης, ένας άνεργος που είχε λάβει ειδοποιητήριο για έξωση αυτοκτόνησε δι’ απαγχονισμού.

Επίσης στην περιφέρεια της πόλης Πράτο της κεντρικής Ιταλίας, την περασμένη νύχτα, ένας 55χρονος εργάτης του υφαντουργικού τομέα που είχε απολυθεί πρόσφατα, έβαλε τέλος  στην ζωή του, επίσης δι΄απαγχονισμού.

«Είναι απαράδεκτο. . . δεν μπορούμε να ανεχθούμε να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και αυτοκτονούν ενώ διεθνείς χρηματιστικές ολιγαρχίες προχωρούν σε κερδοσκοπικές κινήσεις εκτραχύνοντας την κατάσταση και στερώντας το ψωμί στην Ευρώπη. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική απάντηση σε ευρωπαϊκό και πιθανότατα διεθνές επίπεδο», δήλωσε οργισμένα ο νομάρχης  της Τοσκάνης, Ενρίκο Ρόσι.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα