«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ

Οικονομικές κυρώσεις σχεδιάζει να επιβάλλει ο Γάλλος πρόεδρος, στις κερδοφόρες επιχειρήσεις που ανακοινώνουν απολύσεις.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Φρανσουά Ολάντ Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα προσπαθήσει να εφαρμόσει σύντομα την προεκλογική δέσμευσή του, καθώς και ότι θα «πολεμήσει» μεγάλους εργοδότες, όπως η General Motors ώστε να τους αναγκάσει να αποκτήσουν μια πιο «ηθική» προσέγγιση στο θέμα.

Ο Σαπέν, που τον εμφανίζουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό ή υπουργό Οικονομικών, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό France

Inter τόνισε ότι στόχος είναι να «γίνει ιδιαίτερα ακριβό» για τις εταιρείες να απολύουν εργαζόμενους για να αυξάνουν την τιμή των μετοχών τους.

Αν οι εταιρείες δεν καταφέρουν να αποδείξουν ότι έχουν σοβαρό λόγο για να προχωρήσουν σε απολύσεις, τότε το κράτος θα απευθύνεται στα δικαστήρια, πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς η νέα γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμα ή κυρώσεις στις εταιρείες αν δεν αλλάξει η εργασιακή νομοθεσία της Γαλλίας.

Εν τω μεταξύ, χθες η General Motors ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιο της στο Στρασβούργο, ενώ και η Carrefour αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η PSA Peugeot-Citroen να κλείσει φέτος ένα εργοστάσιο παραγωγής στο βόρειο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα