Δεν ασχολείται με την «Ελιά» η Άννα

08:03 5/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Αμετακίνητη από αυτή την άποψη, όπως την εξέφρασε από την πρώτη στιγμή των διεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς -ταυτιζόμενη πλήρως με τον Γιώργο Φλωρίδη, με τον οποίο εξακολουθούν να επικοινωνούν αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό- διαβεβαιώνει τους συνομιλητές της ότι σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μέσα από την ελληνικού τύπου «Ελιά», δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. «Ασχολούμαι με το Δίκτυο και με την Ευρώπη», λέει, ενώ όταν την ρωτούν τι θα κάνει σε περίπτωση

που της ζητήσουν να διεκδικήσει μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα από το ψηφοδέλτιο του σχήματος, ξεκαθαρίζει εγκαίρως ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση», κλείνοντας έτσι την «πόρτα» σε επίδοξους «προξενητές».

Ακριβώς, πάντως, επειδή ασχολείται με την Ευρώπη, η πρώην υπουργός, δεν άφησε ασχολίαστες χθες τις δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομικών Ζίγμαρ Γκάμπριελ περί παραποίησης στοιχείων κατά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. «Οι δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου σχετικά με την Ελλάδα, είναι προσβλητικές και για την Ελλάδα, αλλά και για την ΕΕ.Ο κ. Γκάμπριελ ουσιαστικά θεωρεί ότι έγινε ένα deal, ανάμεσα στην Επιτροπή, στο Συμβούλιο και την ελληνική Κυβέρνηση για να παρακαμφθούν συνθήκες και όροι προκειμένου να γίνει αποδεκτή η Ελλάδα στο Ευρώ», έγραψε στα socialmedia, τονίζοντας με νόημα πως «του διαφεύγει, βεβαίως, ότι αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και της χώρας του!».

Σύμφωνα με την κ.Διαμαντοπούλου, μάλιστα, την εμπειρία της οποίας στα ευρωπαϊκά θέματα, ουδείς αμφισβητεί, υποστήριξε ότι «θα έπρεπε να υπάρχει άμεση αντίδραση όχι μόνο από την ελληνική Κυβέρνηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»…
Εδώ, πάντως, η αντίδραση δεν απέχει πολύ από αυτή του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο του γραμματέα της Νεολαίας Παύλου Χρηστίδη, που θύμισε μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη πάνω από μία δεκαετία, ενώ την περίοδο της ένταξής της, είχε την απόλυτη στήριξη του καγκελαρίου Σρέντερ. «Αν ο κ. Γκαμπριέλ εχει διάθεση κριτικής, ας ξεκινήσει να λέει στον γερμανικό λαό από πού βρήκε η Siemens τα λεφτά και έγινε ο Ευρωπαίος μιζαδόρος», κατέληξε, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα