Δεν αποκλείει τουρκική επέμβαση στην Κύπρο

13:13 7/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Απειλές πολέμου εκτοξεύει ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Σημερινή». Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εμφανίστηκε προκλητικός καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τούρκικη στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο, αν εμμείνει στο πρόγραμμα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη Λευκωσία. «Υπάρχουν εκεί ο φυσικός πλούτος, και οι ελληνοκύπριοι συμφωνούν ότι πρέπει να το μοιραστούν με τους τουρκοκύπριους, ή ότι οι τουρκοκύπριοι δικαιούνται να έχουν και οφέλη από αυτό

βάση ποσοστού που όπως είπαμε είναι διαπραγματεύσιμο, αλλά ταυτόχρονα αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι και να το συζητήσουν αυτό και επικαλούνται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» σημειώνει ο Ταλάτ.

Αναφερόμενος στους σημερινούς συνομιλητές των 2 στρατοπέδων στην Κύπρο, χαρακτήρισε «Αρκετά γενναίο» τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ υποστήριξε πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου είναι υπέρ της διχοτόμησης της νήσου.

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το παράθυρο επιστροφής της Αμμόχωστου, τάχθηκε όμως υπέρ της εξεύρεσης μιας συνολικότερης λύσης του κυπριακού προβλήματος. Εντύπωση προκάλεσε η άποψή του πως ο διορισμός των συνομιλητών, που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τον ΟΗΕ, θα υποβαθμίσουν το ζήτημα, παρά θα οδηγήσουν στην επίλυσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα