Δεν απαιτείται έγκριση της ΤτΕ για την πώληση «κόκκινων» δανείων

Η απάντηση της ΤτΕ, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις βουλευτών για το ενδεχόμενο αγοράς των κόκκινων δανείων από ξένες ιδιωτικές εταιρείες – distress funds. Ερωτήσεις είχαν καταθέσει προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης οι βουλευτές Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που είχαν τεθεί στην κυβέρνηση ήταν και τι πρόκειται

να γίνει με την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών. Ο υπουργός Οικονομικών περιορίζεται όμως απλώς να περιγράψει τα όσα σήμερα ισχύουν. Που σημαίνει πως έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, έχει παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών και ότι ψηφίστηκε πρόσφατα ο 4161/2013 με τον οποίο, όπως αναφέρει, «παρέχεται επιπλέον προστασία στους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση».

Εξίσου διαφωτιστική και η απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά που δηλώνει εγγράφως ότι «η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα λόγω κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, θα προστατευθεί απολύτως». Όπως εξάλλου αναφέρει, «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδύναμων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα