Δεκαπέντε χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

20:34 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην εκδήλωση για την συμπλήρωση των 15 ετών από το θάνατό του ιδρυτή της ΝΔ, συμμετέχει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου. Συγκεκριμένα: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός, κ. Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλ. Τσίπρας,

οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

Παρόντες είναι ακόμα οι πρώην πρωθυπουργοί: Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης.

Το «πολιτικό» ενδιαφέρον εστιάστηκε στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα εξαιτίας της προσπάθειας προσέγγισης του στους «καραμανλικούς» της ΝΔ, το τελευταίο διάστημα. Τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχτηκαν στην εκδήλωση ο Π. Μολυβιάτης και ο Αχ. Καραμανλής στους οποίους ο κ. Τσίπρας είπε: «το αυτονόητο θεωρείτε υπέρβαση σε αυτόν τον τόπο» για να λάβει την απάντηση του κ. Μολυβιάτη «αυτό είναι το παράξενο».

Δεν παρέστησαν στην εκδήλωση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα πάρουν το λόγο επιφανείς προσωπικότητες του δημόσιου βίου και διακεκριμένοι επιστήμονες που θα αναφερθούν στο έργο του Κ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι: Π. Πικραμμένος, πρώην πρωθυπουργός, πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Αντ. Μακρυδημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ι. Μαρίνος, δημοσιογράφος, πρώην Ευρωβουλευτής, ο κ. Αγγ. Δεληβορριάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο κ. Λ. Τσούκαλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ

Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο Κ. Σβολόπουλος, ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρος Μολυβιάτης, και θα κλείσει ο αδελφός του Κ. Καραμανλή και πρώην υπουργός, κ. Αχ. Καραμανλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα