Δέκα χρόνια χωρίς τον Γιάννη Κυράστα

14:44 1/4/2014 - Πηγή: Matrix24

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο κόσμος του Συλλόγου, τιμάμε τη μνήμη ενός μαχητή και σπουδαίου ανθρώπου που οδήγησε ως παίκτης και ως προπονητής το Τριφύλλι σε κατακτήσεις τίτλων και σε σημαντικές ευρωπαϊκές πορείες» αναφέρει το μήνυμα της ΠΑΕ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρός της, Γιάννης Αλαφούζος επισήμανε ότι «ο Γιάννης Κυράστας ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος και σημαντικός αθλητής, σαν εκείνους που κάνουν τον Παναθηναϊκό Σύλλογο Μεγάλο. O πρόωρος χαμός του παραμένει μια βαθιά απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί είχε να προσφέρει

ακόμα πολλά».

Ο Κυράστας έφυγε από τη ζωή την Πρωταπριλιά του 2004 σε ηλικία 52 ετών, χτυπημένος και νικημένος από τη νόσο του Φουρνιέ. Γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 1952 στον Πειραιά, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τους «μικρούς» του Ολυμπιακού και το 1972 έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα.

Στον πειραϊκό σύλλογο αγωνίστηκε έως το 1981, οπότε μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό όπου και περάτωσε την αγωνιστική σταδιοδρομία του στα μέσα της περιόδου 1986-1987, έχοντας φορέσει συνολικά 46 φορές τη φανέλα της Εθνικής της οποίας υπήρξε μέλος στην πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση της ιστορίας της, στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών της Ιταλίας, το 1980.

Ως προπονητής ξεκίνησε από τον Εθνικό Ελληνορώσων για να εργαστεί στη συνέχεια στους Εθνικό Πειραιά, Παναργειακό, Πανηλειακό, Πανιώνιο, Ηρακλή και δύο φορές στον Παναθηναϊκό, στον οποίο και ολοκλήρωσε την προπονητική καριέρα του τον Δεκέμβριο του 2001, με τελευταίο αγώνα εκείνον με τον Ιωνικό στις 16 Δεκεμβρίου 2001.

Keywords
Τυχαία Θέματα