Ολυμπιακή λάμψη στο Σότσι

18:21 7/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας πέφτουν στο Σότσι και οι εκτιμήσεις θέλουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν την τελετή έναρξης.

Στο Σότσι βρίσκονται ήδη ηγέτες από δεκάδες χώρες, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Πρώτη η Ελληνική αποστολή

Η Παναγιώτα Τσακίρη, πρωταθλήτρια στο σκι αντοχής, είναι σημαιοφόρος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, η οποία μπήκε πρώτη στο Στάδιο.

Η

24χρονη αθλήτρια από τη Δράμα πριν από τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε και στο Βανκούβερ, μαζί µε τον πατέρα της, Θανάση, ο οποίος ήταν τότε σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας. Μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, πατέρας και κόρη έλαβαν μέρος στους ίδιους Αγώνες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Σότσι από επτά συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Πέρα από την Παναγιώτα Τσακίρη, την Εθνική οµάδα συνθέτουν ακόμα οι Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι), Σοφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγέλης (Δρόμος αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Άλμα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η παρέλαση των αθλητών από όλες τις χώρες.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε τον περασμένο Οκτώβριο από την αρχαία Ολυμπία, έχοντας διανύσει εντός της Ρωσίας αποστάσεις ίσες με το γύρο της γης μιάμιση φορά, πριν καταλήξει στο Σότσι.

Όχι μόνο αθλητικό γεγονός

Πέρα από αθλητικό γεγονός, το Σότσι αποτελεί το τελευταίο τριήμερο και το κέντρο πολιτικών διεργασιών όπως έδειξε η συνάντηση του Ρώσου ηγέτη με τον Κινέζο ομόλογο του και πλειάδα άλλων διμερών πολιτικών συναντήσεων.

Στο θέμα της ασφάλειας για το οποίο έγινε πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα οι Ρώσοι αξιωματούχοι αλλά και προσωπικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα επ’ αυτού.

Αλλά και Αμερικανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Σότσι εξηγούν ότι σε καμιά από τις ως τώρα, ολυμπιάδες δεν είχαν ληφθεί τόσο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας.

Αναφορικά με τις ατέλειες που διακρίνουν και αναδεικνύουν αρκετοί δημοσιογράφοι τα κτήρια και τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν και εργάζονται, ο υπεύθυνος για τους αγώνες, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Κόζακ, ενημερώνει ότι έχουν γίνει 105 γραπτές καταγγελίες-παράπονα.

Όλα εξετάζονται και δίνονται λύσεις, λέει, ενώ θυμίζει ότι στο Σότσι γίνεται λόγος για μια εκ του μηδενός ανέγερση ολόκληρης πόλης, άρα παραλείψεις φυσικό είναι να εμφανίζονται.

Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Συνολικά 5.500 αθλητές από 80 χώρες θα αγωνιστούν σε 98 αθλήματα.

Το ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα φιλοξενεί τους πιο δαπανηρούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το κόστος τους ανέρχεται σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Σότσι συμμετέχουν περισσότεροι από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού.

Keywords
Τυχαία Θέματα