Δάνεια 1,2 δισ.ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ Γ. Γεροντούκος, το ενδιαφέρον των τραπεζών αυξάνεται συνεχώς και υπολογίζεται ότι θα πέσουν στην αγορά κονδύλια 10 εκατ. ευρώ για τη γενική επιχειρηματικότητα, 6 εκατ. ευρώ για τη νεανική επιχειρηματικότητα, 140 εκατ. ευρώ για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, 150 εκατ. ευρώ για το θεματικό τουρισμό και 10 εκατ. ευρώ για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

O κ. Γεροντούκος

γνωστοποίησε επίσης ότι ετοιμάζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» για να παρασχεθεί ρευστότητα ύψους 450 εκ. ευρώ.

Οι αλλαγές αφορούν στην περαιτέρω μείωση των δικαιολογητικών, στην μείωση κατά ένα μήνα στο χρόνο που απαιτείται για ένταξη στο πρόγραμμα, ειδικός σχεδιασμός για πολυκατοικίες και αύξηση του προϋπολογισμού για ειδικές περιπτώσεις.

«Τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης», είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 20.000 κατοικίες από 25.000 αιτήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα