Συνεννόηση όλων στην εξωτερική πολιτική ζητά ο Βενιζέλος

«Η εθνική ισχύς είναι πολυπαραμετρική. Η οικονομική κρίση καμιά στιγμή τα προηγούμενα τρία χρόνια δεν επηρέασε τη εξωτερική μας πολιτική. Τώρα όμως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη στροφή που κάνει η χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να αξιοποιήσουμε την προοπτική μίας αυτοδύναμης ξανά Ελλάδας. Μίας Ελλάδας ξανά ισότιμης μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ως μοχλό για την ενίσχυση της εθνικής μας στρατηγικής, για να γίνει ξανά ορατή και αντιληπτή η παρουσία

μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στη Μεσόγειο, θα έλεγα σε όλα τα μέτωπα στα οποία η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, προασπιζόμενη την εθνική της στρατηγική», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η εθνική στρατηγική πρέπει να είναι βασισμένη στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση». Τονίζοντας δε τη συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε ένα πλαίσιο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, κάλεσε και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε συνεννόηση για την προώθηση αυτής της εθνικής στρατηγικής. «Είναι απολύτως αναγκαίο στις διεθνείς επαφές μας, είτε αυτές γίνονται στην Ελλάδα είτε γίνονται στο εξωτερικό να μιλούμε με έναν ενιαίο τρόπο υπερασπιζόμενοι μία ενιαία εξωτερική πολιτική, η οποία έχει και την οικονομική αλλά και την πολιτική της διάσταση», είπε.

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να νιώθει τραυματισμένη, αντίθετα «όλοι οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι σύγχρονο πατριωτικό καθήκον να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της εθνικής μας ισχύος».

Στην επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών, συνόδευαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Καραϊτίδης, καθώς και η κυρία Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα