Χρυσοχοΐδης: Οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση

«Για να υπάρχει μία πολιτική δύναμη, πρέπει να έχει υποστηρικτές, ψηφοφόρους, ακροατήριο και κυρίως πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών συμμαχιών. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή, δεν  συντρέχουν αυτοί οι λόγοι και αυτές οι προϋποθέσεις», είπε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον Real FM.

«Φοβούμαι ότι μαζί με τα προβλήματα και τις πιέσεις που ασκούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα εκ των πραγμάτων λόγω της λήψης των μέτρων και της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, οδηγούμαστε

μαθηματικά στη διάλυση όπως πάμε, παρά τις προσπάθειες όπως γίνονται από πολλούς από εμάς να μην οδηγηθούμε εκεί», συνέχισε, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο του ότι «δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο». Τόνισε πάντως πως δεν είναι ο ίδιος που θα το προσδιορίσει αυτό. «Είμαι πολύ ανίκανος και ανάξιος και λίγος να προσδιορίσω το μέλλον μίας ιστορικής παράταξης», είπε.

Αναφερόμενος πάντως στο θέμα της ηγεσίας, επανέλαβε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έχει κάνει ορισμένα λάθη που έχουν οδηγήσει σε στρατηγικά αδιέξοδα», εστιάζοντας στη λογική του ʽμέσα έξω στην κυβέρνησηʼ και την ʽατολμίαʼ που έδειξε απέναντι στην κρίση.

Όσο για τυχόν ίδρυση νέων κομμάτων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι «το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι να φτιάξουμε κάποια ΚΟΔΗΣΟ του 3%», τονίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μετώπου που θα εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς τέλος για τα μέτρα, εκτίμησε ότι θα ψηφιστούν. «Νομίζω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και εν τέλει, η κοινοβουλευτική ομάδα, στη συντριπτική της πλειοψηφία, θα ψηφίσει τα μέτρα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα