«Κλειδώνει» το «παρών» στην ψηφοφορία

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Εξάλλου, ήδη από χθες, στο τηλεφώνημα μεταξύ Σαμαρά-Κουβέλη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε επαναλάβει στον πρωθυπουργό ότι η στάση του κόμματός του δεν αλλάζει.
Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα εισαχθεί το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα στη

Βουλή προς ψήφιση.

«Ναι» με επιφυλάξεις

Η επίσημη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ήταν η στάση που θα τηρήσει το κόμμα στον προϋπολογισμό. Θεωρείται δεδομένο ότι, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ορισμένων βουλευτών, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα στηρίξει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, προκειμένου να επαναβεβαιώσει και τη στήριξη σ’ αυτήν, η οποία θα διαταραχθεί εκ των πραγμάτων με την μη υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα.
Σε ό,τι αφορά αυτό το πολυνομοσχέδιο, ο Φώτης Κουβέλης όχι μόνον ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη σταθερή απόφασή του να μην το στηρίξει, αλλά ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση επί των εργασιακών. Όπως διευκρίνιζαν, εξάλλου, πηγές της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα έχει συμφωνήσει στα δημοσιονομικά και διαφωνεί μόνο στα εργασιακά, οπότε, αν αυτά δεν περιληφθούν στο πακέτο των μέτρων, τότε θα υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Τέλος, από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ διεφάνη η πρόθεση των βουλευτών του κόμματος να μην προτιμήσουν την αποχή στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά να παρίστανται δηλώνοντας «παρών». Μάλιστα, πηγές της ΔΗΜΑΡ έλεγαν ότι η αποχή «δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αριστεράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα