Χωρίς νούμερα στο τραπέζι… λένε για τον καιρό!

Καθυστέρηση στην καθυστέρηση το πάνε Αθήνα και τρόικα. Ούτε να περίμεναν να συσταθεί Κυβέρνηση στην Γερμανία για να πάρουν… «γραμμή»! Όπως και να έχει ο χρόνος κυλάει και τα προαπαιτούμενα, όπως και το περιβόητο δημοσιονομικό κενό… μένουν ανοιχτά.

Το ζήτημα βεβαίως είναι πόσο αντέχει η Αθήνα χωρίς τα χρήματα της τρόικα.

Προς το παρόν όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τα ταμεία αντέχουν χωρίς την συνδρομή των πιστωτών για κάποιους μήνες ακόμη. Υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να βρεθούμε ενώπιον αποφάσεων με το «πιστόλι στο κρόταφο». Εφόσον, λοιπόν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ίσως και να ευνοείται η Αθήνα παίζοντας… καθυστερήσεις.

Και αυτό γιατί αν μη τι άλλο από την αρχή της διαπραγμάτευσης επιχειρεί να αποφύγει την οριοθέτηση κάποιων νέων σκληρών πρόσθετων μέτρων, ειδικά τώρα που πρέπει να εφαρμοστούν ειλημμένες αποφάσεις που θα έχουν αντίκτυπο στην τσέπη του Έλληνα ή θα αφήσουν χωρίς δουλειά χιλιάδες υπαλλήλους του δημοσίου.

Από την άλλη η τρόικα ενδεχομένως και να χρειάζεται χρόνο για να «χωνέψει» και τις δικές της εσωτερικές διαφωνίες κυρίως όσον αφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους. Αλλά και χρόνο για να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Είναι άλλωστε, σπάνιο για όσους παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές, να ακούν ότι έπειτα από μια εβδομάδα αραιών μάλιστα συναντήσεων –πράγμα και αυτό σπάνιο- ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων… δεν έχουν πέσει νούμερα.

Δηλαδή, σαν να «καίγονται» κάποιοι να δώσουν λύση σε μια εξίσωση και να συζητούν πρώτα για το εάν ο καιρός είναι ο ενδεδειγμένος για να τους επιτρέψει να σκεφτούν πως θα την λύσουν!!

Η προφανής εξήγηση είναι ότι μάλλον δεν καίγονται και τόσο να δώσουν τις λύσεις που απαιτούν τα νούμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα