Χωρίς γιατρούς μένει το ΠΕΔΥ

Ωστόσο μέχρι χθες είχαν υποβληθεί μόλις 1.500 αιτήσεις γιατρών από τους 5.500 που εργάζονταν στον ΕΟΠΥΥ. Κάτι που σημαίνει ότι με αυτό τον αριθμό δεν μπορεί να λειτουργήσει ο νέος οργανισμός Υγείας.

Οι αιτήσεις ανέρχονται σε 3458, αριθμός που αντιστοιχεί στο 44,71% του συνόλου των εργαζομένων. Συγκεκριμένα πιο… αδιάφοροι εμφανίζονται οι γιατροί, οι οποίοι μόλις σε ποσοστό 24,14% έχουν κάνει αίτηση στο νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

(ΠΦΥ), ενώ μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των υπόλοιπων υγειονομικών, το ποσοστό των οποίων ξεπερνά 82,7% (1985). Αντίστοιχα, το διοικητικό προσωπικό έχει υποβάλλει αίτηση σε ποσοστό 78,7% (266).

Οι πληροφορίες που έρχονται για το αν θα δοθεί παράταση είναι συγκεχυμένες, όμως η Αριστοτέλους καλείται να αποφασίσει άμεσα καθώς με αυτό τον αριθμό δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα πολυϊατρεία.

Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό επρόκειτο να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 20 Μαρτίου με όσους από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεχθούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Στην περίπτωση που θα προκύψουν κενά αυτά θα καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό, όπως έκανε γνωστό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, οι γιατροί που θα υποβάλουν αίτηση και δεν κλείσουν το ιατρείο τους θα αποκλειστούν από το σύστημα, χάνοντας το δικαίωμα να συμβληθούν στη συνέχεια με τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι στις 19 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα για όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ (περίπου 8000) ενώ στις 4 Μαρτίου λήγει η 15νθημερη διαθεσιμότητα ειδικών κατηγοριών (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.λ.π.).

Keywords
Τυχαία Θέματα