Χιλιάδες διαδηλωτές επιμένουν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

10:17 9/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην Άγκυρα, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, βρίσκεται τώρα η κεντρική εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους περίπου 5.000 διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν διακόψει την κυκλοφορία.

Κάποια τηλεοτικά δίκτυα έκαναν χθες λόγο για αρκετούς τραυματίες από τα επεισόδια.

Στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, ενώθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση ακόμα και οι οπαδοί των τριών αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων των, Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαράι και Μπεσίκτας. «Είμαστε κατά του φασισμού, όλοι μαζί. Πράγματι θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον Ταγίπ Ερντογάν που μας έφερε κοντά. Αυτός ένωσε όλη τη χώρα εναντίον του» δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε χθες τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, βάζοντας τέλος στη φημολογία που ακουγόταν: «Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές τον Αύγουστο και οι βουλευτικές τον Ιούνιο του 2015, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στο πρόγραμμα», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του AKP (κυβερνών κόμμα) μετά την έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου του το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα