Χαμόγελο του Παιδιού-Πρόσφερε χαρά σε μικρά παιδιά

Του Κώστα Τσιριμώνα

Ο εθελοντής στο Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να προσφέρει μέσω μια απλής γραμματειακής υποστήριξης, από την ενασχόληση με την κατασκευή «μπομπονιέρας» ή άλλων κατασκευών στο εργαστήρι( τα κέντρα στήριξης του «Χαμόγελου», όπου παρέχονται τρόφιμα, ρούχα κτλπ. σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη), μέχρι την ενασχόληση με μικρά παιδιά στα σπίτια του Οργανισμού είτε στα νοσοκομεία Παίδων. Παιδαγωγοί και άτομα με σχετική εμπειρία στην φύλαξη παιδιών έχουν ασφαλώς προτεραιότητα στην τελευταία περίπτωση, καθώς η συντροφιά και η φροντίδα σε ένα μικρό παιδί είναι

αξιέπαινη αλλά και άκρως σοβαρή διαδικασία.

Στα σπίτια του «Χαμόγελου» επίσης δραστηριοποιούνται εθελοντές με ποικίλους τρόπους. Από καθηγητές και δασκάλους που επιφορτίζονται με τη διδασκαλία, τους συνοδούς παιδιών σε δουλειές εκτός σπιτιού και όσους γενικότερα καταπιάνονται με ασχολίες που αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των σπιτιών.

Ποια κριτήρια πρέπει να τηρεί κάποιος για να γίνει εθελοντής στο χαμόγελο του παιδιού;

1.Απαραίτητο στοιχείο είναι η συνέπεια και η διάθεση προσφοράς.

2.Προσμετρείται θετικά η εθελοντική δράση στο παρελθόν.

3.Πιστοποιητικό καλής υγείας και λευκό ποινικό μητρώο κρίνονται επιβεβλημένα.

Το 70% των εθελοντών είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με μεγάλο ποσοστό να κατέχουν οι φοιτητές. Στον καιρό της κρίσης, έχει αυξηθεί ο αριθμός εθελοντών, μιας και πολλοί άνεργοι επιλέγουν τη δράση από την αδράνεια και εκμεταλλεύονται τον χρόνο τους δημιουργικά.

Για όσους πάλι έχουν φορτωμένο και ανελαστικό πρόγραμμα εργασίας, υπάρχει τρόπος να προσφέρουν εθελοντική προσφορά στο χαμόγελο του παιδιού. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή σε παζάρια και ειδικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται συνήθως τα σαββατοκύριακα.

Να σημειωθεί ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δεν λαμβάνει καμία χορηγία ούτε έχει κάποια μορφή εξάρτησης από το κράτος.

Γιατί να γίνω εθελοντής στο «Χαμόγελο του Παιδιού»;

Ο εθελοντής αποκτά το αίσθημα της πληρότητας αλλά και του «ανήκειν», μιας και γίνονται κομμάτι του οργανισμού, ακόμη κι αν λείψει για πολύ καιρό, κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Η υπεύθυνη του προγράμματος Εθελοντών κ.Μπούρχα υπογραμμίζει πως μέσω του εθελοντισμού στο χαμόγελο του παιδιού επηρεάζεται ο χαρακτήρας του ατόμου, μιας και ο εθελοντής αντιλαμβάνεται ότι κάθε του πράξη επηρεάζει το παιδί, επειδή αποτελεί γι αυτό σημείο αναφοράς.

Οι ενεργοί εθελοντές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι 1702 πανελλαδικά. Παρά τη δυναμικότητα του οργανισμού, υπάρχουν περιπτώσεις αλλά και τομείς που οι εθελοντές δεν επαρκούν. Να σημειωθεί ότι στον καιρό της κρίσης, τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχουν αυξηθεί…

Για να γίνετε εθελοντής στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στείλτε ένα email στο [email protected] ή καλέστε στα τηλέφωνα:

Αθήνα 2103306140

Κόρινθος 2741032628

Θεσσαλονίκη 2310250160

Κέρκυρα 2663051755

Πάτρα 2610332499

Πύργος 2621024080

Τρίπολη 2710234154

Χαλκίδα 2221050199

Αν θέλετε να αναδείξουμε εθελοντικές προσπάθειες ανά την επικράτεια, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα