«Χαμαιλέοντας» ο κατώτατος μισθός από το 2014

08:44 7/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας η «Καθημερινή της Κυριακής», το υπουργείο Εργασίας εξετάζει νέο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα διαμορφώνεται με βάση μία σειρά κριτηρίων, όπως ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης ή ύψος ανεργίας ανά περιοχή, το ποσοστό ανεργίας συνολικά αλλά και για επιμέρους κλάδους της οικονομίας, και η έκταση της αδήλωτης εργασίας.

Αναφορικά στην ηλικία, προβλέπεται διαφορετικός μισθός για τους εργαζόμενους 18 ετών, άλλος για τις ηλικίες έως 24 ετών και διαφορετικός για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτός ο νέος τρόπος υπολογισμού αναμένεται

να ισχύσει από το 2014, στο πλαίσιο μνημονικής υποχρέωσης της Ελλάδας για διαμόρφωση νέου μισθολογικού μηχανισμού εισόδου στην αγορά εργασίας.

Ο κατώτατος μισθός πρόκειται να αποτελεί αντικείμενο εισήγησης του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή τον Δεκέμβριο, αφότου θα έχει προηγηθεί ένα 8μηνο προετοιμασίας με φορείς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ενδεικτικά στο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, ο κατώτατος μισθός πρέπει να κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 75% αυτού των ενηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα