ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, άφησε υπονοούμενα για την επιστροφή του στην πολιτική στη συνέντευξή του που φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Με ερωτούν συχνά και επίμονα. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου ”Ο λαός της ελευθερίας”. Θα επιστρέψουμε εξάλλου στο παλιό όνομά του, ”Φόρτσα Ιτάλια”», δήλωσε στην «Bild» o Μπερλουσκόνι, ο οποίος επιδιώκει να δημιουργήσει ένα σασπένς διαρκείας σχετικά με την ενδεχόμενη επιστροφή του στην πολιτική κι αφήνει

ως τώρα να βγαίνουν μπροστά οι υπαρχηγοί του, οι οποίοι δηλώνουν πεπεισμένοι ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2013.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι διαδραμάτισε ο ίδιος ένα μείζονα ρόλο έναντι της κρίσης: «Ήμουν ο πρώτος δυτικός ηγέτης πρώτης γραμμής που διέκρινε τον κίνδυνο της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις». «Αν είμαστε σε θέση να ελέγχουμε και πάλι τον προϋπολογισμό μας, αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό χάρη στην κυβέρνησή μου», υποστήριξε.

Σε μια μακροσκελέστερη εκδοχή της συνέντευξης, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο της γερμανικής εφημερίδας, ο Μπερλουσκόνι επανέρχεται εξάλλου στο Ρουμπιγκέιτ και τα πάρτι που οργάνωνε στην πολυτελή έπαυλή του σε προάστιο του Μιλάνου, λέγοντας ότι «Όλο αυτό είναι μια τερατώδης εκστρατεία κατασυκοφάντησης που διεξάγεται από μια εν μέρει αριστερίζουσα δικαιοσύνη… το μόνο που έκαναν τα κορίτσια ήταν να χορεύουν, όπως σε οποιαδήποτε ντισκοτέκ του κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα