ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και οι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας να συνεχιστούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και να μην ζητηθούν αναδρομικά οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ από τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση

και του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Η συζήτηση αφορούσε την αναθέρμανση του ελληνικού τουρισμού όπου ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε.αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον εξορθολογισμό της διαδικασίας του Κοινωνικού Τουρισμού και της διασφάλισης της συνέχισής του και στο μέλλον.

Κεντρικό πλαίσιο της εν λόγω παρέμβασης αποτελεί η ανάληψη από το Ξ.Ε.Ε. της διεκπεραίωσης της συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και του ελέγχου των προϋποθέσεων τους, όπως άλλωστε έχει επισημανθεί και στο παρελθόν.

Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή του Επιμελητηρίου θα είναι χωρίς ουδεμία επιβάρυνση για τους δικαιούχους ή για το πρόγραμμα. Μέσω της πρότασης του Ξ.Ε.Ε. επιτυγχάνεται άμεσα η βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τον καταναλωτή, ενώ απομακρύνονται τα  εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Ταυτόχρονα δια της πρότασης του Επιμελητηρίου αφενός δεν θα εγείρονται θέματα διαδικασιών που οδηγούν σε  επιχειρηματικό περιβάλλον κλειστής αγοράς και αφετέρου μειώνεται το γραφειοκρατικό κόστος της διαχείρισης των καταλυμάτων.

Επίσης στη συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση επισημάνθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί 1.485 μικρά ξενοδοχεία της χώρας (δυναμικότητας κάτω των δέκα δωματίων) τα οποία απειλούνται με ποινική δίωξη για τη μη καταβολή εισφορών οι οποίες κυμαίνονται από 4.800 ευρώ έως 12.000 ευρώ ετησίως στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα