Αύριο «κληρώνει» για τη Δικαιοσύνη

Τα ονόματα των υποψηφίων που βρίσκονται στη λίστα των φαβορί φαίνεται πως έχουν… κλειδώσει. Γνώμονα του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου είναι η τήρηση της επετηρίδας, που αποτελεί το Ευαγγέλιο στη δικαστική ιεραρχία. Υπό αυτή την προϋπόθεση ως επικρατέστεροι φέρονται για την προεδρία του Άρειου Πάγου, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Θεοχαρίδης και για την προεδρία του ΣτΕ ο αρχαιότερος αντιπρόεδρός του Σωτήρης Ρίζος. Το δίδυμο φαίνεται ότι συμπληρώνει μια γυναίκα,η οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνει τα ηνία

αν ακολουθηθεί – όπως όλα δείχνουν – η επετηρίδα θεωρείται η επικρατέστερη για την εισαγγελία του Άρειου Πάγου. Πρόκειται για την κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας στην Ελλάδα.

Οι επικεφαλής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης επιλέγονται σε μια κρίσιμη στιγμή με πολλές εκκρεμείς υποθέσεις και όχι μόνο σε ποινικό επίπεδο. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιλέξει ακόμα τον νέο πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και αντιπροέδρους του Άρειου Πάγου για να συμπληρωθούν τα κενά που άφησαν με την αποχώρηση τους λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας οι προκάτοχοί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα