ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Στη σκιά της απουσίας της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, έπεσε χθες η αυλαία μίας ακόμα δίκης για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Και όμως, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης που επί μήνες μονοπώλησε τη δημοσιότητα ,το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, εκ του αποτελέσματος όπως φάνηκε περιορίστηκε μόνο στο πρόσωπο τριών πρώην δικαστών, Ευ. Καλούση, Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Λ. Στάθη και της εκζητούμενης πάλαι ποτέ συναδέλφου τους Αντωνίας Ηλία, η οποία συνελήφθη

πριν από περίπου ένα χρόνο στο Λονδίνο,αλλά ακόμα δεν έχει παραδοθεί στις δικαστικές αρχές της χώρας μας.

Οι ποινικές διώξεις με κεντρικό πρόσωπο την εκζητούμενη Αντωνία Ηλία έχουν βέβαια ανασταλεί, ώστε να λογοδοτήσει όταν τελικά οι βρετανικές αρχές δώσουν το πράσινο φως για την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Χθες, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών έγραψαν τον επίλογο σε άλλη μία υπόθεση, που έκλεισε με δύο ομόφωνε αθωώσεις και δύο καταδίκες για πλημμελήματα.
Συγκεκριμένα, ομόφωνα αθώωσαν τους δικηγόρους Αθηνών Σάκη Κεχαγιόγλου και Βόλου Νίκο Εμμανουηλίδη, οι οποίοι πρωτοδίκως είχαν κριθεί ένοχοι για επιμέρους πράξεις, οι οποίες στοιχειοθετήθηκαν σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον, τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν ένοχο τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη μόνο για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος τιμωρώντας τον με ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή, γεγονός που σημαίνει ότι αποφυλακίζεται άμεσα, αφού δεν έχει καμία άλλη εκκρεμότητα με τη δικαιοσύνη. Τέλος, φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή επέβαλαν οι εφέτες και στην πρωτοδίκη Παναγιώτα Τσέβη για το πλημμέλημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα