ΑΣΤΟΧΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο διαπραγματεύσεων με την τρόικα», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Eλληνοκινεζικό επιμελητήριο, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει γίνει πρόοδος στον τομέα της φοροδιαφυγής…

Πρόσθεσε ακόμη ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν ληφθεί αποφάσεις γιατί τότε θα εξαλειφθεί μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας.  «Τα 2/3 της διόρθωσης έχουν επιτευχθεί κρίμα να μην συνεχίσουμε για το υπόλοιπο 1/3» είπε ο υπουργός. Και συνέχισε: «Έχει

πειστεί για αυτό και το Eurogroup. Δεν υπολογίστηκε η έλλειψη της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία κατά τον σχεδιασμό» υπογράμμισε θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι το πρόγραμμα έχει πέσει έξω και επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη κάποιοι σημαντικοί παράγοντες».

Υπενθύμισε ότι έως το 2014 σωρρευτικά η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί κατά 25%. Εκτίμησε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2012 θα επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί από την τρόικα για το ύψος του ελλείμματος.

Εάν επιτευχθεί η μείωση των δαπανών μετά και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα είναι μια από τις χώρες με το μικρότερο ποσοστό δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Παραδέχθηκε ότι έως τώρα η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στις περικοπές και ότι έγινε μικρή πρόοδος στο τομέα της φοροδιαφυγής και του ανοίγματος της αγοράς και των επαγγελμάτων. Τώρα είπε θα πρέπει να τρέξουμε και σε αυτούς τους τομείς.

O κ. Στουρνάρας προέβλεψε ακόμη ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα ανέλθει στο 1,5% του ΑΕΠ το 2012, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1%. Δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους για το έλλειμμα σε ονομαστικούς όρους, αλλά όχι ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα