ΣΥΡΙΑ: ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Μαίνονται με μεγάλη ένταση οι μάχες από νωρίς σήμερα το πρωί στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι. Τέσσερις οι νεκροί και πολλοί οι τραυματίες. Χθες έχασαν τη ζωή τους στη Συρία 137 άνθρωποι. 

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνοικία Μπουστάν αλ-Κασρ, στο νοτιοδυτικό Χαλέπι και στη γειτονική συνοικία Ιζάα, με τους δύο αυτούς τομείς να σφυροκοπά ο συριακός στρατός. Μάχες ξέσπασαν επίσης νοτιότερα, στο Σουκάρι, όπου έχουν οχυρωθεί αντάρτες. Δύο πολίτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό της ανατολικής

συνοικίας Σαχούρ και στην ευρύτερη περιοχή, δύο πολίτες εκ των οποίων μια γυναίκα σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στις περιοχές Αλ-Μπαμπ και Σφίρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το καθεστώς, οι δυνάμεις του ελέγχουν τη στρατηγικής σημασίας συνοικία Μιντάν στο κεντρικό Χαλέπι, ύστερα από μια εβδομάδα σφοδρών συγκρούσεων.

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι «όταν ο στρατός λέει πως ελέγχει έναν τομέα, αυτό είναι προσωρινό… Ο στρατός καταλαμβάνει συνοικίες, κατόπιν διεξάγονται συγκρούσεις με τους αντάρτες, δεν υπάρχει πραγματική εξέλιξη. Όσον αφορά τη συνοικία Μιντάν, οι αντάρτες είχαν τον έλεγχο μόνο ενός αστυνομικού τμήματος και δύο-τριών δρόμων». Οι αντάρτες «λένε ότι ελέγχουν ένα οδόφραγμα ή ένα φυλάκιο, μετά έρχεται ο στρατός για να καταστρέψει τα πάντα, αυτό δεν σημαίνει ότι το σημείο αυτό είναι υπό έλεγχο. Η πραγματική υπεροχή του καθεστώτος είναι τη αεροπορία του», είπε ο Ραχμάν.

Στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα τουλάχιστον 137 άνθρωποι –72 πολίτες, 41 στρατιώτες και 24 αντάρτες — σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Το Ιράν πρότεινε σήμερα στην Αίγυπτο, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία την αποστολή παρατηρητών από τις τέσσερις χώρες σε μια προσπάθεια τερματισμού της βίας στη χώρα αυτή, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα