Ας κρατήσουν οι χοροί!

Τριανταπέντε ολόκληρα λεπτά κράτησε η κάλυψη της μεγάλης πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στους 16 του Μουντιάλ.

(Αλήθεια, σας έχω πει ότι είμαι φανατική οπαδός του Γιώργου Σαμαρά; Ε, λοιπόν είμαι, εδώ και κάποια χρόνια, όχι τόσο λόγω των ποδοσφαιρικών του ικανοτήτων – τις οποίες δεν μπορώ να αξιολογήσω άλλωστε – αλλά της στάσης που τηρεί έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου... Κλείνει η παρένθεση).

Λοιπόν, πάνω από μισή ώρα ήταν η κάλυψη του δελτίου ειδήσεων του Μέγκα, και υποθέτω και των άλλων δελτίων, σε όσα έγιναν προχθές στη Βραζιλία.

Από ενάμιση λεπτό ήταν η κάλυψη για

τις αψιμαχίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με τα μισθολογικά δικαστικών και ενστόλων, για την απολογία Ζαρούλια, για τον Γ. Στουρνάρα ως τον 17ο διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, για τη «μικρή ΔΕΗ» και τις κινητοποιήσεις στη βόρειο Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, το «πανηγυράκι» του Μουντιάλ κυριάρχησε στα χθεσινά δελτία. Όχι μόνον με στιγμιότυπα από την επική πρόκριση και το γκολ του Γιώργου Σαμαρά (σας έχω πει την αδυναμία μου, ναι;) αλλά και με ζωντανές συνεντεύξεις, βίντεο πανηγυρισμών από την Ομόνοια (σ.σ. αλήθεια ποιός "κατεβαίνει" πλέον στην πλατεία;) ακόμη και από τα σχόλια στο διαδίκτυο. Α, βεβαίως και βίντεο από το Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Αγαθονήσι, να πανηγυρίζει για το γκολ.

Τα θεωρείται όλα αυτά υπερβολή;

Μπορεί να είναι, αλλά πρόκειται για μία απολύτως... λογική υπερβολή. Άλλωστε, στις συζητήσεις με τους φίλους μας, τους συναδέλφους, στα γραφεία ή στο μετρό, το μουντιάλ και ο Σαμαράς (σ.σ. ο Γιώργος, για να μην ξεχνιόμαστε) ήταν το κύριο θέμα. Ευλόγως, λοιπόν, και τα δελτία ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο.

Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν οι χοροί από τη βραζιλιάνικη περιπέτεια της Εθνικής. Άκουσα χθες το Σωτηρακόπουλο να δηλώνει βέβαιος για την πρόκριση έναντι της Κόστα Ρίκα. Μακάρι, να κρατήσουν οι χοροί, πολύ απλά γιατί τους έχει ανάγκη ο κόσμος. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο ενώνει πλούσιους και φτωχούς, ανέργους, νέους και ηλικιωμένους, κατόχους διδακτορικού και αποφοίτους δημοτικού. Γι αυτό, μπορεί να λειτουργεί λυτρωτικά.

Αρκεί, βέβαια, να μην λειτουργήσει και αποπροσανατολιστικά, όπως πολλοί ενδεχομένως θα ήθελαν. Το «να κρατήσουν οι χοροί» δεν σημαίνει αυτό που είχε πει, από βήματος Βουλής, ο Δημήτρης Σιούφας το 2005 όταν «άθροιζε» στις εθνικές επιτυχίες τη διοργάνωση των Ολυμπιακών, την κατάκτηση του Euro 2004 και την πρωτιά της Έλενας Παπαρίζου στην Eurovision.

Σημαίνει ότι όλες και όλοι έχουμε ανάγκη από μία «ανάσα» πριν το επόμενο μακροβούτι της καθημερινότητας...

Keywords
Τυχαία Θέματα