ΣΕΝΑΡΙΑ «ΦΡΙΚΗΣ» ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΣ

Με συγκατάβαση όσον αφορά στις δυσκολίες που διέρχεται ο ελληνικός λαός, αλλά και με έμμεσο εκφοβισμό για τη «φρίκη» που μπορεί να υπάρξει εκτός ευρώ, κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ερωτηθείς ως προς τη διγλωσσία που εμφανίζεται στους ευρωπαϊκούς κύκλους για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ο  Σουλτς απάντησε ότι η Επιτροπή, και ο πρόεδρος Μπαρόζο, δηλώνει «δεσμευτικά» ότι η Ελλάδα

πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και ότι αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο είναι ανεύθυνοι.

«Κάνω έκκληση να προχωρήσουμε στον κοινό δρόμο» δήλωσε και επανέλαβε όσα είπε νωρίτερα στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ότι δηλαδή τα μέτρα λιτότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα και πως ανησυχεί πολύ για την αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Επίσης καταφέρθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να διακοπεί η αποπληρωμή δανείων.

Όπως τόνισε όλοι αυτοί  αποκρύπτουν το γεγονός πως σε αυτή την περίπτωση η χώρα δεν θα μπορεί να δανείζεται από πουθενά.

«θα είναι μόνο η αρχή της φρίκης για τον ελληνικό λαό» τόνισε και πρόσθεσε πως όσοι λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα μπορούν να μείνουν  στην ευρωζώνη «τρέφουν φρούδες ελπίδες…και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή».

Αναγνώρισε ωστόσο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύνολο του ελληνικού λαού και διαβεβαίωσε, όπως είχε κάνει νωρίτερα και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η τρόικα δεν έχει αποικιοκρατικά σχέδια και πως η Ε.Ε. θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας όπως ήταν φυσικό την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από μέρους της Ελλάδας.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι η επόμενη δόση του πακέτου δεν πρόκειται να εκταμιευθεί εάν δεν τηρηθούν οι υποχρεώσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος επανέλαβε την ανάγκη ενός συμφώνου ανάπτυξης και κάλεσε την Ελλάδα να μην εγκαταλείψει το σκάφος τώρα που υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα