Άρωμα τρομοκρατίας στη ληστεία του Βελεστίνου

Κρατώντας καλάσνικοφ, 4 άντρες, φορώντας περούκες, τζόκεϊ και πολύχρωμα πουκάμισα, άρπαξαν 317.000 ευρώ από την Εθνική τράπεζα του Βελεστίνου χθες το μεσημέρι.

Μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά κάλεσαν υπό την απειλή των όπλων, τον διευθυντή της τράπεζας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, ενώ διαβεβαίωναν τους

πελάτες πως δεν θα πάθουν το παραμικρό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των ληστών είπε σε παριστάμενο πως «Μη φοβάσαι, δεν τα παίρνουμε από τους πολίτες αλλά από τις τράπεζες».

Αφού τοποθέτησαν τα χρήματα σε σακούλες διέφυγαν αρχικά πεζοί και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα, που τους περίμενε ένας πέμπτος συνεργός τους. Το κλεμμένο-όπως αποδείχθηκε- αυτοκίνητο, παρεδόθη στις φλόγες σε κοντινό σημείο. Ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό στοιχείων που ενδεχομένως να τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Οι αρχές μελετούν τη μεθοδολογία των ληστών και σύμφωνα με πληροφορίες οδηγούνται στο συμπέρασμα να μην πρόκειται για δράστες του κοινού ποινικού κώδικα, καθώς αναδύεται έντονο άρωμα τρομοκρατίας, μιας και παρόμοιου τύπου ληστείες είχαν σημειωθεί στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, με τα γνωστά αποτελέσματα. Γίνεται με άλλα λόγια ευθεία σύνδεση των κακοποιών με την τρομοκρατική οργάνωση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Μαγνησία και στους όμορους δήμους, στήνοντας μπλόκα σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα