Η ληστεία στο Βελεστίνο «θυμίζει» «Πυρήνες της Φωτιάς» [εικόνες]

Όπως «δείχνουν» μέχρι τώρα τα στοιχεία, η χθεσινή ληστεία σε τράπεζα, στο Βελεστίνο, δεν έγινε από… απλούς ληστες.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τη ληστεία οργάνωσαν μέλη της νέας γενιά της «Συνωμοσίας» του… Φοίνικα

Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η εκτέλεση της ληστείας «μυρίζει» έντονα τρομοκρατία.

Τα τέσσερα άτομα με τις περούκες, τα τζόκεϊ, τα πολύχρωμα πουκάμισα

και τα δύο πιστόλια, μπήκαν χθες στην τράπεζα στο Βελεστίνο και κατάφεραν να πάρουν 317.000 ευρώ. Μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά, κάλεσαν τον διευθυντή του υποκαταστήματος να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.


Το υποκατάστημα της τράπεζας που έγινε η ληστεία – ΦΩΤΟ από το mousikovagoni.com

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας πέμπτος δράστης, τους περίμενε έξω από την τράπεζα. Μετά τη ληστεία, έφυγαν όλοι μαζί με ένα αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια έκαψαν και εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση.
Από την έρευνα της Αστυνομίας, αποκαλύφθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από τα Πατήσια, τον περασμένο Ιούνιο…


Το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμμένο στην περιοχή – ΦΩΤΟ από το mousikovagoni.com


ΦΩΤΟ από το mousikovagoni.com

Η… ιδιαίτερη συνομιλία με τους πελάτες

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, οι τέσσερις ληστές που μπήκαν μέσα στην τράπεζα, μίλησαν με τον απλό κόσμο που ήταν μέσα εκείνη την ώρα. Μάλιστα, σε έναν πολίτη που είχε πάει στην τράπεζα για να καταθέσει 10.000 ευρώ, οι ληστές φέρονται να είπαν: «Μη φοβάσαι, δεν τα παίρνουμε απο τους πολίτες αλλά απο τις τράπεζες».

Προϊστορία τρομοκρατίας στην περιοχή – Στόχοι οι τράπεζες αλλά οι… διευθυντές τους

Το 2010, άγνωστοι είχαν απαγάγει τον τότε διευθυντή, της συγκεκριμένη τράπεζας που έγινε η χθεσινή ληστεία, στο Βελεστίνο.
Τότε, προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, οι δράστες είχαν καταφέρει να τον απαγάγουν, να τον πάνε στην τράπεζα και να τον αναγκάσουν να τους δώσει λεφτά.

Αργότερα, στο Βόλο είχαν συλληφθεί 6 καταζητούμε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»

Τότε, τα στοιχεία, είχαν οδηγήσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο ότι τα μέλη της οργάνωσης, ήταν πίσω από την απαγωγή του διευθυντή της τράπεζας στο Βελεστίνο.
Μάλιστα, όταν είχαν συλληφθεί τα 6 μέλη, είχαν βρεθεί σχέδια για την απαγωγή και ενός άλλου διευθυντή τράπεζας, στο Βόλο αυτή τη φορά.
Επίσης, είχαν βρεθεί στοιχεία 29 διευθυντών τραπεζών σε Αθήνα και επαρχία, μαζί με καταγραφές των κινήσεών τους από κάμερες…

Οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών της ληστείας

Τώρα, οι αστυνομικοί «χτενίζουν» τη Μαγνησία και τους γειτονικούς Νομούς, για τον εντοπισμό των δραστών που λήστεψαν χθες το μεσημέρι υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο.
Το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία που έχει στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει όλες τις κινήσεις των δραστών προσπαθώντας να ξετυλίξει το «κουβάρι» της υπόθεσης…

πηγή:newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα