ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κατηγορηματικά αντίθετη σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι η ΕΚΤ σύμφωνα σύμφωνα με δηλώσεις του Γεργκ Άσμουσεν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ο Γεργκ Άσμουσεν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί

αύριο Τετάρτη τονίζει ότι «μια αναδιάρθρωση σε βάρος της ΕΚΤ δεν είναι δυνατή» και εξηγεί ότι «η ενδεχόμενη ανάγκη για συμπληρωματική χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τα μέλη της ζώνης του ευρώ».

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια αναδιάρθρωση, διότι θα ήταν μια νομισματική χρηματοδότηση ενός κράτους, κάτι το οποίο απαγορεύετα από το καταστατικό της Κεντρικής Τράπεζας».

Ο Ασμουσεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί νέα εξωτερική χρηματοδότηση, καθώς τόσο η ανάπτυξη όσο και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις είναι χαμηλότερα των αναμενόμενων και υπογράμμισε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να κλείσει τις «τρύπες» του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος αλλά και για τα δύο επόμενα.

«Απαιτούνται σαφή και ισχυρά μέτρα στο μέτωπο των εσόδων και των δαπανών» επισήμανε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε μετά τη δήλωση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».

Διαβάστε επίσης:

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ 15 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

ΤΟ ΔΝΤ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΒΕΤΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα