Αποσύρθηκε το άρθρο για απέλαση μεταναστών για ψευδείς καταγγελίες

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποσύρθηκε τελικά την τελευταία στιγμή και λίγο πριν από την ψηφοφορία ολόκληρο το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, προκειμένου να επανέλθει για «καλύτερη και αναλυτικότερη συζήτηση την επόμενη εβδομάδα», όπως είπε από τα κυβερνητικά έδρανα ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών,

Λεωνίδας Γρηγοράκος, που έκανε και τη σχετική ανακοίνωση.

Είχαν προηγηθεί και σχετικές επαφές κλιμακίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Δημήτρη Σταμάτη από τη μία πλευρά και τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Πάρι Κουκουλόπουλο από την άλλη, να επιχειρούν να βρουν μία συμβιβαστική λύση.

Αυτή δεν βρέθηκε και τελικά αποσύρθηκε ολόκληρο το άρθρο 19 που μεταξύ άλλων ρύθμιζε πότε παίρνουν προσωρινές άδειες οι μετανάστες (σε περιπτώσεις που έχουν πέσει θύματα τράφικινγκ, ρατσιστικής βίας κ.ο.κ.). Θα επανέλθει ωστόσο στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία όλα τα άρθρα

Με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζει αρκετά άρθρα και να δηλώνει «παρών» στα υπόλοιπα, υπερψηφίστηκαν, στην Ολομέλεια της Βουλής, όλες οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον μεταναστευτικό κώδικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα