Ελεύθερος ο ουκρανός ναύαρχος που κρατούσαν οι αρχές της Κριμαίας

Την απελευθέρωση του ουκρανού υποναυάρχου Σεργκέι Χαϊντούκ, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη βάση στην Κριμαία, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (30/03) το Κίεβο. Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ζητήσει από την Κριμαία να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωσή του.

«Όλοι οι όμηροι, πολίτες που κρατούνται από τις ρωσικές δυνάμεις και οι εκπρόσωποι των αυτοαποκαλούμενων 'νέων αρχών' της Κριμαίας επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια της νύχτας» διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία.

Πάντως στην ανάπτυξη μεγαλύτερων στρατιωτικών δυνάμεων στην

Κριμαία «για την αντιμετώπιση κάθε είδους απειλής» θα προχωρήσει η Ρωσία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS. Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στη χερσόνησο, μεταξύ άλλων και με νέες στρατιωτικές υποδομές, είναι αναγκαία ώστε η τελευταία να καταστεί πραγματικά «οργανικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» σημείωσε ο Μπορίσοφ.

Στο μεταξύ, σε ψήφισμά του, το ουκρανικό κοινοβούλιο τόνισε ότι Ουκρανία θα αγωνισθεί για την «απελευθέρωση» της Κριμαίας και δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα