Απολογείται εκ νέου ο... ευαίσθητος χρυσαυγίτης, Μπούκουρας

08:12 2/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Δύο ημέρες πριν η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των τριών έγκλειστων βουλευτών του κόμματος - Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού - αρχίζει η παρέλαση των κατηγορουμένων βουλευτών ενώπιον των εφετών - ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.

Πρώτο σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να απολογηθεί συμπληρωματικά ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος με λυγμούς την τελευταία φορά που βρέθηκε από τη φυλακή

στη Βουλή προσπάθησε να πείσει τους πάλαι ποτέ συναδέλφους του να μην ψηφίσουν υπέρ της ασυλίας του, αρνούμενος ότι έχει σχέση με έκνομες δράσεις και εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο, και αυτή τη φορά που θα βρεθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών για διαφορετική μάλιστα πράξη - κατηγορείται και κρατείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης , πρέπει να δώσει εξηγήσεις για παράνομη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης - θα κληθεί να δώσει πειστικές εξηγήσεις. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση στο τέλος της απολογίας του ενδέχεται να βρεθεί «φορτωμένος» και με δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης .

Αν λοιπόν για τον ήδη προφυλακισμένο Στάθη Μπούκουρα είναι σημαντική η απολογία, ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι απολογίες των άλλων βουλευτών που θα ακολουθήσουν καθώς από το αποτέλεσμα της ανακριτικής αυτής πράξης κρίνεται ουσιαστικά η προσωπική τους ελευθερία.

Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί ύστερα από τις προθεσμίες που έχουν πα΄ρει οι κατηγορούμενοι βουλευτές απολογούνται ως εξής :
*Δημήτρης Κουκούτσης ,στις 6 Ιουνίου 2014
*Νίκος Κούζηλος , στις 10 Ιουνίου 2014
*Ελένη Ζαρούλια, στις 12 Ιουνίου 2014
*Μιχάλης Αρβανίτης , στις 13 Ιουνίου 2014
*Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (σ.σ. ανεξάρτητος και αυτός πια βουλευτής) στις 16 Ιουνίου 2014.

Η ομάδα αυτή απολογείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναμένεται να σταλεί και κλήση για τη συμπληρωματική κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων και στον ήδη κατηγορούμενο εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη .

Και γι αυτόν ανακρίτριες και εισαγγελέας θα αποφασίσουν ξεχωριστά , όπως και όλους τους άλλους, ποια θα είναΙ η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση , αν δηλαδή μετά την απολογία του κριθεί προφυλακιστέος ή αν επαναληφθεί το σκηνικό του περασμένου Σεπτεμβρίου και μετά το τέλος της απολογίας του αφεθεί ελεύθερος με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο κύκλος των απολογιών των βουλευτών - εκτός άλλου δικονομικού απροόπτου που θα μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας- αναμένεται να κλείσει με τις απολογίες του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των δύο βουλευτών του κόμματος , υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Βουλή θα έχει προηγουμένως ψηφίσει υπέρ της άρσης και της δικής τους ασυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ν.Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Γ. Λαγός , έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να μεταχθούν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθούν και οι ίδιοι στο ζήτημα που έχει ανακύψει. Και με βάση το δεδομένο ότι την προηγούμενη φορά μετήχθησαν οι δύο βουλευτές για να ακουστούν στο Κοινοβούλιο, εκτιμάται ότι και αυτή τη φορά θα συμβεί το ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα