Αποφασίζουν για τις «λευκές» διακοπές των μαθητών

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να εξετασθεί το σενάριο να μην γίνουν μαθήματα για δύο ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι να ολοκληρωθεί η ύλη, γι’αυτό σκέφτονται περικοπές στις μονοήμερες εκδρομές και επισκέψεις.

Η «λευκή εβδομάδα» είναι πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Ξενοδόχων, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Μάλιστα κάνουν λόγο για δελεαστικά πακέτα και προσφορές

προς τις οικογένειες.

Πάντως η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και από τους γονείς, ειδικά αυτούς που έχουν μικρά παιδιά και δεν έχουν που να τα αφήσουν. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι εργάζονται θα εργάζονται εκείνες τις ημέρες. Άλλωστε το πρόβλημα είναι ότι δεν έοχυν χρήματα για διακοπές και όχι το πότε θα πάνε.

«Μα είναι δυνατόν αυτό το υπουργείο Παιδείας, που νοιάζεται μη χαθεί ακόμη και μία ώρα μάθημα όταν πρόκειται για απεργία καθηγητών ή για κινητοποίηση μαθητών, να δέχεται να αφιερωθεί μια ολόκληρη εβδομάδα στο… σκι;» σχολίασε ειρωνικά μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) Θέμης Κοτσιφάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη δημόσια παιδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα