Από το καφέ-μπάρ στο μπακάλικο

Την πρόταση για το μπακάλικο με κοινωνικό πρόσωπο, έκανε η τέως του ΕΔΟΕΑΠ και όπως δήλωσε η ίδια την εξετάζουν η Πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου και η Γ.Γ. Μαριλένα Κατσίμη με το σχέδιο που η ίδια «παρέδωσε ήδη στις κυρίες», προφανώς αντίστοιχο με αυτό που είχε στήσει στον ΕΔΟΕΑΠ και έκλεισε η εκλεγείσα διοίκηση πέρυσι.

Αυτό ήταν ένα από τα… κρίσιμα θέματα του κλάδου με τα οποία ασχολήθηκε η γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

που πραγματοποιήθηκε με «εκκωφαντική» απουσία των μελών της Ένωσης αφού σε σύνολο 5.734 τακτικών μελών υπέγραψαν μόλις 536 ως παρόντες και στην αίθουσα του «Τιτάνια» δεν βρίσκονταν περισσότεροι από 70 συνάδελφοι.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων «τα μέλη της ΕΣΗΕΑ απάντησαν με πρωτοφανή αποχή σε αυτούς που υποτίθεται τους εκπροσωπούν και έχουν αφήσει τον κλάδο

-χωρίς ΣΣΕ από το 2009

-με κομμένες κατά 47 % τις συντάξεις και τις επικουρήσεις

-οδηγούν σε διάλυση τα Ταμεία του κλάδου

-κάνουν «μνημόσυνο» για το αγγελιόσημο που μας παίρνει ο Στουρνάρας με το ΣΕΒ.

-αφήνουν τους συναδέλφους να δουλεύουν απλήρωτοι

-έχουν ευθύνη για το Μαύρο στην ΕΡΤ

-κλείνουν τα μάτια στις απολύσεις

-νομιμοποίησαν τις ατομικές συμβάσεις

-με τη συναίνεσή τους ο Κεδίκογλου με τη γνωστή ΚΥΑ έκοψε από 23-46% του μισθούς στα δημόσια ΜΜΕ και στα δημοτικά ραδιόφωνα.

-δίνουν την συγκατάθεσή τους για αξιολόγηση προσωπικού που οδηγεί σε απολύσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ) και σε λουκέτο το Μακεδονικό.

Απέφυγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι τη συζήτηση ουσίας για όλα αυτά και μέσα στον πανικό τους κάνουν εκλογές και για αντιπρόσωπους στην ΠΟΕΣΥ το Φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα