Διαπραγματεύσεις με την τρόικα: «Αγκάθι» τα κεφάλαια των τραπεζών

Όπως έλεγε μετά τη συνάντηση ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά επιμένει ότι, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2014 εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 και τη θετική επίπτωση που θα έχει φέτος.

Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε, παράλληλα όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε τρόικα και Αθήνα

όσον αφορά στα επιπλέον κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες.

Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων των εκπροσώπων των δανειστών και του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, και όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, όσο μεγαλύτερο ποσό προκύψει, τόσο πιο μεγάλο και θα το πρόβλημα,

Να σημειωθεί ότι, η αποστολή της τρόικας μπήκε στο υπουργείο Οικονομικών από την πίσω πόρτα (δείτε τη φωτογραφία) και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των απολυμένων καθαριστριών, που για ακόμη μία φορά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στα ευτράπελα της σημερινής πρώτης συνάντησης και η εμφάνιση με αποκριάτικη στολή πολίτη, ο οποίος κρατούσε μία πινακίδα με υβριστικό περιεχόμενο.

Την Τρίτη με Βρούτση

Στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 10 το πρωί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν το θέμα της αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά και το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα