ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ

20:35 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το Dow Jones Newswires η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα όλο το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που δεν κατονομάζει το Dow Jones Newswires oι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΚΤ

και Ε.Ε. «θα παραμείνουν στην Ελλάδα όλο το Σεπτέμβριο ώστε να παρουσιάσουν στους υπουργούς Οικονομιών της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο τα συμφωνηθέντα μέτρα, ένα αξιόπιστο και συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα».

«Η αποστολή το Σεπτέμβριο θα παραμείνει όλο το μήνα ώστε να υποβάλει την έκθεσή της στο Eurogroup του Οκτωβρίου» τόνισε ο αξιωματούχος

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) το οποίο τονίζει ότι δεν είναι δεδομένο ότι η τρόικα θα αποφανθεί θετικά για την Ελλάδα καθώς «απομένει ακόμη να γίνει πολύ δουλειά»

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο καθυστέρησης της επόμενης δόσης, που επρόκειτο να εκταμιευθεί το Σεπτέμβριο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην ελληνική κυβέρνηση η οποία θα αναγκαστεί όπως αναμένεται να καταφύγει στο βραχυπρόθεσμο δανεισμό για να αποπληρώσει 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα