ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ»

20:35 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά των ακτιβιστών «Ρομπέν των Δασών» διέταξε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ. Συγκεκριμένα οι ακτιβιστές απαλλοτρίωσαν τρόφιμα από σουπερμάρκετ για να τα αναδιανείμουν στους αναξιοπαθούντες.

Επικεφαλής της ομάδας συνδικαλιστών και αριστεριστών ήταν βουλευτής της Ανδαλουσίας και δήμαρχος της κοινότητας Μαριναλέδα, Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γορδίλιο, ο οποίος αποτελεί μία… θρυλική προσωπικότητα στην αυτόνομη περιοχή του ισπανικού Νότου.

Ο υπουργός εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης κατά της ομάδος των ακτιβιστών, μετά τη μήνυση που κατέθεσε το

σούπερ μάρκετ Mercadona, το οποίο ήταν ανάμεσα σε αυτά που έγιναν στόχος των ακτιβιστών.

«Η ομάδα εισέβαλε χθες σε δύο σουπερμάρκετ στην Εθίχα και στο Άρκος ντε Φροντέρα στην Ανδαλουσία, γεμίζοντας καροτσάκια με ζυμαρικά, λάδι, μπισκότα και άλλα προϊόντα διατροφής, δηλώνοντας πως θα τα αναδιανείμουν σε αναξιοπαθούντα άτομα σε κοινωνικές καντίνες» εξήγησε ο Χοσέ Καβαλιέρο, εκπρόσωπος του Ανδαλουσιανής Ένωσης Εργατών (SAT).

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι τα σουπερμάρκετ έχουν και αυτά μερίδιο στην οικονομική κρίση που σπαράσσει τη χώρα.

«Εάν αυτό αποτελεί έγκλημα, ας μας συλλάβουν όλους, κανένα πρόβλημα. Εμείς είμαστε εδώ», διεμήνυσε ο Σάντσεθ Γορδίλιο ο οποίος συμμετείχε στην επιδρομή στα σούπερ μάρκετ και πρόσθεσε : «για εμάς, εκείνο που είναι απάνθρωπο και παράνομο, είναι που ο κόσμος είναι αναγκασμένος να ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για να βρει τροφή».

Στον αντίποδα ο Ισπανός υπουργός τόνισε πως ναι μεν η κρίση είναι σοβαρή, αλλά οι πολίτες «δεν μπορούν να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα