Απίστευτο! Το προξενείο στη Σμύρνη ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο του νεκρού δασκάλου

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος της Σύμης κατήγγειλε το περιστατικό και υποστήριξε ότι το ελληνικό κράτος απέδειξε το πόσο γελοίο είναι. Να σημειωθεί ότι, ο δήμαρχος συνόδευσε τα αδέλφια του νεκρού δασκάλου στην Ντάτσα της Τουρκίας όπου η θάλασσα έβγαλε το νεκρό σώμα του 50χρονου. Και υποστήριξε ότι οι δύο Έλληνες διπλωμάτες που μετέβησαν στην πόλη από την Σμύρνη για να διευκολύνουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης του νεκρού και επιστροφής της σορού στη Ρόδο ζήτησαν 500 ευρώ για το φέρετρο.

Ο

κ. Παπακαλοδούκας κατήγγελλε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη και το ελληνικό δημόσιο στο σύνολό του.

Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών πάντως, η καταγγελία του δημάρχου Σύμης δεν ισχύει. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι τουρκικές αρχές και όχι τα στελέχη του προξενείου ζήτησαν από τα αδέλφια του 50χρονου δασκάλου 400 ευρώ ως έξοδα για την ταρίχευση, τον καθαρισμό του νεκρού και άλλα.

Κατά τον ίδιο διπλωμάτη, τα αδέλφια του νεκρού εκπαιδευτικού κατέβαλαν το ποσό που ζήτησαν οι Τούρκοι και δεν διαμαρτυρήθηκαν. Μάλιστα υποστηρίζει ότι όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την επιστροφή της σορού στην Ελλάδα έγιναν ατελώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα