Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Την απεργία στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού αναμένεται να μετατεθούν.

Οι Ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα κινητικότητας στην Υγεία, μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγραφές των συνδικαλιστικών οργάνων τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν

ήδη 20.000 κενά προσωπικού και 6000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση για αναστολή της απεργίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας και ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει.

Παράλληλα, εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δ.σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνιο Μπέζα. Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα συζητηθούν χρονοδιαγράμματα εξόφλησης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών (μέχρι 31.12.2011), καθώς και των τρεχουσών οφειλών προς παρόχους υγείας μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα