Καρχιμάκης:«Κύριοι Δικαστές, και εσείς κρίνεστε…»

Αφορμή για τη δήλωσή του στάθηκε η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την επαναφορά του αδικήματος της περιύβρισης δικαστικής αρχής, λόγω των υποτιθέμενων, όπως λέει, ανεύθυνων δημαγωγικών επιθέσεων που δέχονται από πολιτικά πρόσωπα, τη στιγμή που όπως υποστηρίζουν εκείνοι, αγωνίζονται για την αποκάλυψη και την τιμωρία αυτών που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στη σημερινή κρίση.

«Κύριοι δικαστικοί λειτουργοί, πρέπει να αντιληφθείτε ότι είστε και εσείς πολίτες που κρίνεστε. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι είστε και εσείς ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, δεν

είστε εκτός, παρά την ανεξαρτησία σας», επισημαίνει ο κ.Καρχιμάκης, καλώντας τους να απαντήσουν και εκείνοι κάποια στιγμή όταν ερωτώνται δημόσια, χωρίς να κινδυνεύει κανείς από διώξεις έκφρασης πολιτικής γνώμης. Παραθέτει δε και το ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν :

Γιατί καθυστερούν υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος που τείνουν να αποκτήσουν ιστορική σημασία αντί ποινική ή οικονομική πάνω από 6 ή 7 ή και παραπάνω χρόνια στις δικαστικές αρχές; Πού αναφέρεται; Στις υποθέσεις των ομολόγων ,του Βατοπεδίου ,της Siemens ,τις υποθέσεις υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος για το δημόσιο συμφέρον ,οπως εκατοντάδες χιλιάδες φορολογικές δίκες ,χιλιάδες δίκες αναπτυξιακού και οικονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.

Θεωρεί άλλωστε πως αυτές θα έδιναν μια μεγάλη ανάσα μέσα στην κρίση, και θα δημιουργούσαν αναχώματα στα μόνιμα θύματα της κρίσης και κυρίως τους φτωχούς και τους αδύναμους …

«Κύριοι δικαστικοί λειτουργοί είστε και εσείς πολίτες που κρίνεστε …. Όποιος κρίνεται πολιτικά δεν διώκει και οποίος κρίνει πολιτικά δεν μπορεί να διώκεται», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα