ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ Ο 11ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΚΑΚΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ

23:15 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με απέλαση από τη Γαλλία ως λαθρομετανάστης απειλείται ο 11χρονος Φαχίμ Αλάμ από το Μπαγκλαντές ο οποίος πρόσφατα αναδείχτηκε πρωταθλητής Γαλλίας

Ωστόσο η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί έπειτα από παρέμβαση του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν.

«Ασφαλώς, αν αυτός ο νεαρός είναι πρωταθλητής στο σκάκι, αξίζει να ελεγχθεί η περίπτωσή του με τη μεγαλύτερη προσοχή και θα το κάνουμε από σήμερα», είπε ο Φιγιόν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France

Inter.

Ο Φαχίμ Αλάμ έφτασε στη Γαλλία παράνομα τον Οκτώβριο του 2008 μαζί με τον πατέρα του, Νούρα. Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 η οικογένεια φιλοξενήθηκε από την οργάνωση “Γαλλία Γη του Ασύλου” στο κέντρο της στο Κρετέιγ, κοντά στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Εκπαίδευσης Χωρίς Σύνορα (RESF) ο Νούρα Αλάμ διώκεται στο Μπαγκλαντές λόγω των πολιτικών πεποιθήσεών του. Όμως από τον Σεπτέμβριο του 2010 έχει εκδοθεί απόφαση που τον υποχρεώνει να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος.

Ωστόσο πηγή της νομαρχίας του Βαλ-ντε-Μαρν, όπου ανήκει το Κρετέιγ, ανέφερε ότι δεν είναι το παιδί που έχει  πρόβλημα αλλά ο πατέρας του.

‘Ετσι κατόπιν εντολής του Φιγιόν, ο Νούρα Αλάμ θα γίνει δεκτός από τις υπηρεσίες της νομαρχίας στις 11 Μαΐρου.

Η Ομοσπονδία Σκακιού της Γαλλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο αγόρι που τον Απρίλιο κέρδισε το πρωτάθλημα για νέους κάτω των 12 ετών.

«Ο τίτλος του πρωταθλητή της Γαλλίας θα έπρεπε να του ανοίξει αυτόματα τις πύλες της γαλλικής εθνικής ομάδας αφού μοναδικός όρος είναι να φοιτά σε σχολείο στη Γαλλία», εξήγησε ο Ζορντί Λοπέζ, ο αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής των νεανικών ομάδων.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, αν ο 11χρονος ρυθμίσει το ζήτημα των νόμιμων εγγράφων πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αυγούστου ή πριν από το Παγκόσμιο του Νοεμβρίου, θα ενταχθεί αμέσως στην εθνική ομάδα.

Σημειώνεται ότι η  μητέρα, ο αδελφός και η αδελφή του Φαχίμ Αλάμ ζουν στο Μπαγκλαντές.

Keywords
Τυχαία Θέματα