Απαντήσεις για την «προβοκάτσια» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, με τίτλο «Στήνεται προβοκάτσια με στόχο την Αριστερά και τα κινήματα», που υπογράφεται από «ειδικό συνεργάτη», καταλογίζεται στο Μαξίμου ένα «τριπλό σχέδιο»: «να βομβαρδίσει την κοινή γνώμη με την τοξική προπαγάνδα κατά της αριστερής βίας», «την συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας» και «την κινητοποίηση των πρόθυμων στο δικαστικό σώμα,

οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την “αντιεγκληματική“ νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά». Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «μικρή ομάδα “σκληρών” του Μαξίμου επιστρατεύει παρακρατικούς μηχανισμούς, για να επιβεβαιωθεί η θεωρία των δύο άκρων και να εφαρμοστεί στην πράξη».

Στην εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται, με αφορμή το θέμα των Σκουριών, πως «στο στόχαστρο της ΕΥΠ δεν είναι μόνο στοχοποιημένος λόγω δημόσια διατυπωμένων απόψεών του βουλευτής της Μακεδονίας, αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, των οποίων επίσης τα τηλέφωνα και οι κινήσεις παρακολουθούνται». Κατά το ίδιο δημοσίευμα, «υπό συστηματική παρακολούθηση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας τουλάχιστον βουλευτής του ΚΚΕ και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ». «Η εξάρθρωση του μαύρου, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, είναι πρόβα τζενεράλε για το “συντριπτικό πλήγμα στο κόκκινο”, δηλαδή την Αριστερά» προσθέτει η εφημερίδα, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο «να χτυπηθεί η αριστερή βία». «Να χτυπηθεί η αριστερή βία, είναι το σύνθημα του Μαξίμου προς τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά τόσο στην Αστυνομία όσο και στην ΕΥΠ, όσο και στη Δικαιοσύνη. Σειρά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παρασύνθημα, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί εκείνοι που ανέλαβαν να επιβεβαιώσουν στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων», καταλήγει η εφημερίδα.

Τσίπρας: «Να έρθει στη Βουλή ο Σαμαράς»

Παρέμβαση για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε μεν ότι το κόμμα του «δεν κάνει πολιτική με τα δημοσιεύματα», ωστόσο αξίωσε να έρθει στη Βουλή ο πρωθυπουργός και να δώσει εξηγήσεις. «Πολιτική κάνουμε ρωτώντας συγκεκριμένα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να δώσουν απαντήσεις. Έχουμε ζητήσει συνάντηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία αρνείται ο πρωθυπουργός. Δυο βδομάδες αρνείται να πατήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνο για τον αγιασμό ήρθε. Ελπίζω ο αγιασμός και η παρουσία του στα Ιεροσόλυμα να τον φωτίσουν ώστε να έρθει εδώ και να δώσει απαντήσεις. Όχι στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και στους βουλευτές της συμπολίτευσης που ορθότατα θέτουν ζητήματα τα οποία χρήζουν σημαντικών, έγκαιρων και έγκυρων απαντήσεων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διάψευση Κεδίκογλου

Πάντως, η κυβέρνηση διέψευσε και επισήμως το δημοσίευμα, με τον Σίμο Κεδίκογλου να υπογραμμίζει σε υψηλούς τόνους ότι «ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όρια τους». «Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άλλωστε, ο Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση και στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας: «Το είδαμε και αυτό! Πρώτα διοχετεύουν στην εφημερίδα τους φαντασιόπληκτα σενάρια, για να διαψεύδει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας! Δυστυχώς το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Τσίπρα έχει ξεφύγει και από τα τελευταία όρια της σοβαρότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα