Αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ο Νικήτας Κακλαμάνης

Με βαρείς χαρακτηρισμούς, ο Νικήτας Κακλαμάνης εξαπέλυσε νέα επίθεση από το βήμα της Βουλής, ο οποίος χαρακτήρισε «ψευδή» τα περί σπατάλης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που το απέδωσε στην «υπερκομματική νομενκλατούρα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Εξήγησε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπερχρεωμένη γιατί το κράτος έχει κα΄νει περικοπές της τάξεως του 50% των επιχορηγήσεων από το ελληνικό δημόσιο και διερωτήθηκε

«από πού προκύπτει ο μύθος των υπερχρεωμένων δήμων;».

Αναφερόμενος στην δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι αυτή δεν είναι η μόνη υποχρέωση της Ευρώπης για την σωτηρία της χώρας και υπογράμμισε ότι πρέπει να εκταμιευθεί το υπόλοιπο της προηγούμενης δόσης, που αντιστοιχεί στα 12 δισ. ευρώ, να συμφωνήσει στην επιμήκυνση και στο πραγματικό κούρεμα του χρέους.

Σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι όταν έρθει η δόση των 31,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 25 θα κατευθυνθούν στις τράπεζες, θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει από αυτές τα 550 εκατ. ευρώ, που τις οφείλουν από τόκους. «Η απόδοση των 550 εκατ. ευρώ θα πρέπει να γίνει στην πηγή», τόνισε.

Τέλος, έστρεψε τα βέλη του κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να τον κατονομάσει και στρεφόμενος στα Υπουργικά έδρανα ερώτησε «πόσες είναι οι ετήσιες αποδοχές του εκάστοτε Διοικητή». Συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, φωτογραφίζοντας τον Γιώργο Προβόπουλο, έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από τους Υπουργούς Οικονομικών για το ότι δέσμευσε τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων και αντί να τα μετατρέψει σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, τα μετέτρεψε σε ομόλογα, τα οποία μετά κουρεύτηκαν και έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώθηκαν κατά 22 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα